FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat kost een begrafenis?

Bij Basic Uitvaartzorg kost een standaard begrafenis 2720,- euro. Bij dit uitvaartpakket worden alleen de onderstaande, hoogst nodige diensten geregeld. U kunt dit standaard begrafenispakket naar wens uitbreiden met extra diensten. In dat geval zullen de kosten voor de begrafenis omhoog gaan.

Wat kost een crematie?

Een standaard crematie in een crematorium naar keuze kost bij Basic uitvaartzorg 2790,- euro. Bij dit uitvaartpakket worden alleen hoogst nodige diensten geregeld. U kunt dit standaard crematiepakket naar wens uitbreiden met extra diensten. In dat geval zullen de kosten voor de crematie oplopen.

Hoe kan ik de uitvaart kosten drukken?

Als het u financieel niet lukt om de standaard begrafenis of crematie uit te breiden met extra diensten, dan kunt u zelf ook een hoop doen om de uitvaartdienst wat meer aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan bloemen uit eigen tuin in plaats van een dure rouwkrans van de bloemist, of na afloop van de dienst een samenzijn bij u thuis in plaats van de prijzige koffie-met-cake in het uitvaartcentrum.

Krijg ik na de begrafenis of crematie nog een extra rekening?

Nee. Bij Basic Uitvaartzorg betaalt u alle kosten vooraf. Het tarief voor de standaard crematie of begrafenis is een all-in prijs. U krijgt na afloop geen extra rekening.

Hoe kan ik de uitvaartkosten betalen?

U kunt de rekening betalen door middel van een bankoverschrijving of via een betaling in contanten. Ook polissen waarop vooraf garantie te verkrijgen is over de hoogte van de uitkering, kunnen gebruikt worden als betaalmiddel. De uitvaartkosten moeten uiterlijk een dag voor de uitvaart voldaan zijn.